Ny S-market Kaustinen öppnades


15.8.2024

Ny S-market Kaustinen öppnades i dag torsdagen 15.8.2024. Den nya butiken byggdes på samma tomt som den gamla butiken. I den nya S-market-butiken har framhävts lätta, praktiska, högklassiga och mångsidiga köp.

Den nya S-market-butiken är en aning större än sin föregångare och är således en av Handelslaget KPO:s största S-market-butiker. Att göra inköp i butiken är genomtänkt så att det är så lätt som möjligt och bl.a. långa öppettider samt tydliga och rymliga gångar gör butiksbesöken trivsammare. Tack vare den rymliga nya butiken har sortimenten utvidgats och butiken svarar bättre än tidigare på de behov som områdets invånare har.

Butikens tjänsteutbud kompletteras av Alko som flyttat till fastigheten som hyresgäst. Även det nya flaskreturområdet har byggts genom att beakta lätta och smidiga butiksbesök eftersom enheten har KPO:s första MEGA-automat för flaskretur som har placerats i S-market-enheten. ABC-bränslestationen på S-markets gård kommer att förnyas under hösten och ABC CarWash som öppnats på tomten betjänar 24 h. Parkeringsområdet kommer att bli tydligare och där betjänar en ABC-lataus-station för effektladdning av elbilar. Det kommer flera parkeringsplatser när den gamla butiken rivs ner på tomten och gårdsområdena blir färdiga.

”Vi har nu en modern och energieffektiv S-market-butik i Kaustby som är en önskad förbättring för områdets tjänsteutbud”, berättar Jarmo Palola, kedjedirektör för Handelslaget KPO:s S-market och Sale.

Hållbar investering

Energieffektivitet och miljövänlighet har styrt bygget. Butikens uppvärmningssystem är miljövänlig bergvärme, och vid uppvärmningen utnyttjas även kondensvärme från kylanläggningarna. På taket finns nästan 400 solpaneler som producerar cirka 18 procent av den energi som butiken behöver. Solkraften kommer att ge ungefär hälften av den elenergi som kylanläggningarna förbrukar per år. Butikens kylsystem fungerar med miljövänlig koldioxid, och hela fastigheten och gårdsområdena får energieffektiv LED-belysning.

HANDELSLAGET KPO

Mer information: Jarmo Palola, kedjedirektör för S-market och Sale