Kokkolan Venetsialaiset pääsi ennätysyleisöön


3.9.2024

Sateinen sää ei vähentänyt Kokkolan Venetsialaisten ennätysyleisöä Tapahtumapuistossa 30.-31.8.2024.
Venetsialaisista on tullut vuosien saatossa kesäkauden yksi suurimmista yleisötapahtumista Kokkolassa. Elokuun viimeisenä viikonloppuna, kun iltaisin jo hämärtää mutta lämpötilat pysyvät miellyttävän korkealla, juhlittiin jälleen huvilakauden päättymistä kuten jo 1800-luvulla tehtiin. Perinteikkään juhlan painopiste on vähitellen siirtynyt huvila-alueilta kaupungin ytimeen.

Vetovastuu Venetsialaisten iltajuhlasta siirtyi kolme vuotta sitten yhteistyösopimuksella Kokkolan kaupungilta Original Sokos Hotel Kaarlelle. Kaarlen kokenut tapahtumatiimi laittoi taas kaiken peliin ja nosti iltajuhlan uudelle tasolle:
– Viime vuonna saamamme kokemusten perusteella satsasimme rohkeasti Kokkolan Venetsialaisen artistikattauksen vähän nuoremmalle väelle ja se näytti onnistuneen. Venetsialaiset on kasvanut tänä vuonna Kokkolan seudun isoimmaksi tapahtumaksi. Venetsialaiset kokoavat ympäri Suomea ihmiset yhteen nauttimaan kotimaan parhaista artisteista hyvien palvelujen ja fiiliksen kera, toteavat hotellinjohtaja Jaki Silvennoinen ja promoottori Timo Tiilikka.
Tapahtumapuistossa juhli tänä vuonna yli 14 000 kävijää ja sateinen sää ei lannistanut iloista juhlijaa.

Musiikkia jokaiseen makuun
Perjantai päivän aloitti paikalliset ”pojat” Smurdhy sekä Arppa, tyyliltään kaksi täysin erilaista artistia, jotka toivat perjantain alkuiltaan tapahtumapuistoon jo runsaasti vieraita, näiden jälkeen Bee , Käärijä, Lauri Haav sekä Isac Elliot pitivät huolen, että tunnelma ei päässyt missään vaiheessa alueella laskemaan, illan päätti suurta suosioita nauttiva KUUMAA, jonka esiintyminen ei jättänyt varmasti ketään kylmäksi.
Lauantain aloitti aina niin ihastuttava sekä suureen suosioon noussut Mirella, joka täytti puiston jo lähes täyteen, Mirellan jälkeen ei tykitys loppunut lavalta eikä ilmasta missään vaiheessa, siitä pitivät huolen tämän hetken supernimet Ahti, Hugo, Korelon, Turisti sekä Cledos, toinen toistaan upeimpia esityksiä, mahtavilla efekteillä toteutettuna, yleisö oli haltioissaan esityksistä ja tyyliin kuuluvilla mosh pit tanssit villitsivät yleisöä lisää bailaamaan. Illan lopetti viimeistä pisaraa myöten hiottu Sexmanen show ja illan lopetti upea Fire Factoryn järjestämä ilotulitus.

Turvallisesti ja viihtyisästi tapahtumapuistossa
Venetsialaisten iltajuhla toteutetaan Kokkolan tapahtumapuistossa. Kuten kansanjuhlan henkeen kuuluu, tapahtuma-alue lavan edustoineen on sallittu myös alle 18-vuotiaille,täysi-ikäisille toteutettiin viihtyisät anniskelualueet. Tapahtumassa käytettiin paikallista osaamista niin ruoka- kuin juomapuolellakin.
Venetsialaiset on 100% tasa-arvoinen festivaali ja täten jokainen vieraamme olivat tervetulluita Venetsialaisiin omana itsenään. Tapahtumassamme ei nähty/ koettu tänäkään vuonna minkäänlaista syrjintää tai häirintää esimerkiksi sukupuolen, tiettyyn etniseen ryhmään kuulumisen, ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Teimme vahvaa yhteistyötä kaupungin nuorisotoimen sekä poliisin kanssa, että myös nuoremmat tunsivat itsensä turvalliseksi tapahtumassa.

Yhteystiedot
Festivaalijohtaja Jaki Silvennoinen
Tapahtumapromoottori Timo Tiilikka