Kokkolan Venetsialaisten ohjelmisto ja askelmerkit ovat valmiina. Aurinko ja yleisökin on jo tilattu – enää odotellaan toimitusta


21.8.2024

Osuuskauppa KPO / Original Sokos Hotel Kaarle on järjestänyt tänä kesänä onnistuneesti kahdet festarit: Sun Pampasin Ylivieskassa sekä Mustakari Memorieksen Kokkolassa.

30–31.8 on vuorossa Kokkolan Venetsialaiset, jonka iltatapahtumassa esiintyy laaja joukko Suomen kärkipään artisteja mukaan lukien KUUMAA, Sexmane, Käärijä ja Mirella. Viime vuonna tapahtuma myytiin perjantaina loppuun ja oli yleisömäärältään Kokkolan seudun isoimpia yleisötapahtumia ja tänä vuonna on odotettavissa iloisia juhlijoita tapahtumaan jopa enemmän…

– Meillä on hieno joukkue tekemässä tapahtumia vankalla rutiinilla. Oman ydinryhmän tukena on useita paikallisia kumppaneita tavarantoimittajista urheiluseuroihin, iloitsee festivaalijohtaja Jaki Silvennoinen.

– Ilahduttavaa on myös ennakkolippujen menekki, josta tapahtuma-alalla on huolehdittu paljon. Olemme viimevuotista tahtia jonkin verran edellä, ja näyttää siltä, että ainakin toinen päivä myydään loppuun, promoottori Timo Tiilikka jatkaa.

Venetsialaiset tarttuu trendeihin
Venetsialaiset tekee rohkeita irtiottoja uuden urbaanin musiikin suuntaan. Elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä tapahtuma rakentuu Tapahtumapuistoon, Kokkolan ylpeyteen.

Perjantaina 30.8. Kokkolan kesäillassa esiintyvät Kuumaa, Lauri Haav, Isac Elliot, Käärijä, Arppa, Bee ja Smurdhy. Jos suomalaiset pop-artistit mittelisivät keskenään mestaruusvyöstä, tuo vyö olisi juuri nyt paraatipaikalla Kuumaan treenikämpällä. Viime aikoina bändi on onnistunut kaikessa mihin ryhtyy, kuten järjestämällä hysteriaan yltäneen jäähallikeikan Helsingissä. Tähdenlennosta ei kuitenkaan ole kyse – Kuumaa perustettiin vuonna 2016.

Lauantaina 31.8. festivaali jatkuu yhtä kuumana, kun Costi, Sexmane, Cledos, Hugo, Ahti, Mirella, Korelon ja Turisti nousevat lavalle. Tulokastutka hälyttää erityisesti Mirellan kohdalla, joka on hetkessä noussut kotimaisen popin kuunnelluimpiin artisteihin. Ensimmäiset singlet Sua sattuu, Timanttei ja Uuteen eiliseen ovat soineet pelkästään Spotifyssa jo yli 30 miljoonaa kertaa.

Artistien välissä Venetsialaisten tunnelmaa ylläpitävät juontajakaksikko Niko Saarinen & Julianna Jokela sekä DJ SBN. Iltojen suositusikäraja on 13 vuotta: sitä nuoremmat voivat osallistua tapahtumaan täysi-ikäisen seurassa. Anniskelu- ja VIP-alueiden ikäraja on 18 vuotta. Järjestäjät kiinnittävät erityistä huomiota järjestyksenvalvontaan, jotta keski-iältään nuoren festariyleisön ilta on varmasti turvallinen.

Kokkolan Venetsialaiset 30.-31.8.2024 Tapahtumapuisto, Kokkola

Kokkolan Venetsialaiset

Yhteystiedot
Festivaalijohtaja Jaki Silvennoinen
Tapahtumapromoottori Timo Tiilikka